Autorijlessen

Hoeveel lessen je nodig hebt is vooraf niet te zeggen, om dit te kunnen bepalen gaan
we eerst een proefles rijden.
De één leert nu eenmaal sneller dan de ander.
Maar neem maar van mij aan dat niemand erbij gebaat is om langer dan noodzakelijk te lessen. Samen streven we naar het zo snel en goed mogelijk gereed zijn voor het rijexamen. We gaan deze onderdelen stap voor stap leren.
Meer zelfvertrouwen, meer rust in het rijden en meer verkeersinzicht en een betere concentratie leiden tot een snel en goed eindresultaat.
Al deze punten dragen bij tot een snelle leermethode.

autorijschoolmihri3

Proefles

Tijdens de proefles maak je kennis met de rij instructeur. Aan de hand van het advies wordt onderling, tussen de instructeur en de leerling, het lessenplan bepaald. Per les wordt er een instructiekaart bijgehouden waarop alle lesonderdelen vermeld staan.

Voertuigbeheersing

In eerste instantie verdiepen we ons op beheersing van het voertuig. Het is van belang dat we zonder gespannenheid en juist op ons gemak het voertuig kunnen besturen. Het ontspannen besturen van de auto is de basis voor je verdere ontwikkeling tijdens de rij opleiding.

Theoretische kennis

Theoretische kennis wordt ook bijgehouden tijdens de rijlessen. Je leert te anticiperen op gedragingen van andere verkeersdeelnemers, verkeersaanwijzingen, verkeersregels en verkeerstekens.
Wanneer het theoriecertificaat is behaald en de rijlessen op correcte, veilige en meer zelfstandige wijze verlopen, dan is het tijd om een rij examen aan te vragen bij het CBR.
Ook is het mogelijk om vooraf, aan het examen, een tussentijdse toets (TTT) af te nemen bij het CBR.
Tijdens de tussentijdse toets beoordeelt de examinator van het CBR jouw rijvaardigheid en kan je vrijgesteld worden voor de bijzondere manoeuvres (parkeeropdracht, keeropdracht en stopopdracht).
Deze hoef je dan niet meer uit te voeren tijdens het praktijkexamen.

autorijschoolmihri4